Best Friends Forever , Right ?

Assalamualaikum . Hi there :)  Pagi ni saya nak buat entri pasal 'BFF' .  Semua orang ada BFF kan ? Tipu laa kalau korang cakap takda *cubit perot  haha . Begitu juga saya , bukan seorang dua BFF saya . Kalau boley saya nak semua orang jadi BFF saya :D heee . Dunia persahabatan itu indah tau !

Orang perempuan sangat mementingkan talian persahabatan mereka dengan BFF mereka . Sebab ? sebab mereka banyak berkongsi rahsia , suka , duka bersama :) Kalau ada ape-ape saja hot story , mesti korang cari BFF korang dulu kan ? Haaaa , itu laa maknanya korang takpernah lupa BFF korang :D Sentiasa ingat-mengingati antara satu sama lain dan sayang menyayangi :) Kan best tu >.<


Kadang-kadang , kalau kitee tengok . mesti korang pernah bagi tanggapan kepada seseorang dan ingatkan dia tu pendiam , tak sporting , tak happening . macam korang . Tapi , itu baru permulaan . Jangan amalkan begitu yee :> Sebenarnyaa , mereka memang begitu . saya juga begitu . Takkan laa first time jumpa nak buat kecoh , nak gelak biar satu sekolah dengar , dan bergosip , nak pukul sana sini . KAN ? haha . mesti laa tak :D Kitee kenal dulu , baru kitee bagi tanggapan kepada mereka . Itu lebih bagus kan .


Buat perkara 'gila' dengan kawan memang sesuatu yang menyeronokkan ! Gelak sampai guling-guling dan sampai nangis nangis . :') Waaaaaaaaaaaa ! I miss that moment laa kawan :'> haha . 

Kawan dengan BFF lain tau ! *bagi saya laa . Sebab , bagi saya BFF , mereka merupakan sahabat kitee yang paling paling rapat ! Semua rahsia kitee dia tahu dan begitu laa juga sebaliknya :) Ohh , ni lagi satu . Kalau korang suka dengan seseorang mesti BFF korang yang mula-mula tahu kan ? HAHA , lepas tu , mula laa duk jeling-jeling , usha-usha mamat tu . haha . Bukan ape pun , hanya suka-suka . Kadang-kadang takda niat pun nak ngorat mamat tu , kan ? haha .

Kalau BFF kitee ade pakwe mesti kitee jeles , kan ? :< Same laa kitee . Bukan jeles sebab dia ade pakwe ! Jeles sebab dia dah ade orang lain :'/  Mereka asyik duk bermsg laa , asyik duk berkepit laa . kan ? mesti laa kitee jeles . sebab dulu kitee jee yang ade denga dia . Bermsg pongg dengan dia . walaupun suda seharian suntuk berkepit , bercakap dengan BFF kitee . Kitee masih belom rasa puas . Belum pernah rasa bosan :') Sebab itu laa kitee jeles bila dia ade pakwe :|

image

kbyeeee :)

1 ulasan:

Puteri Afiqah berkata...

best friend memang penting..
diorangla tempat kita mengadu masalah..